Audio Boekenformaat

Filed under: Dutch Version    

Een geschiedenis van de AudioFormaten van het Boek

Hebt u dierbaar kinderjarengeheugen van het luisteren aan uw ouders las u bedtime verhalen aangezien u weg aan slaap afdreef? Het luisteren aan een audioboek is een partij als het luisteren aan een bedtime verhaal. Iemand anders doet de lezing, en u kunt aan een boek luisteren terwijl u drijft, huishoudelijk werk doet, maaltijd voorbereidt, of – enkel als een bedtime verhaal in slaap wacht te vallen. De audio boekproducenten registreren de boeken in verscheidene verschillende audioboekformaten; men is bepaald het juiste formaat voor u te zijn.

De vroege AudioFormaten van het Boek

Het eerste bekende audioboekformaat werd in 1933 op een aluminiumschijf gemaakt die op een draaischijf, gelijkend op een vinylLp- verslagalbum wordt gespeeld. Later, in 1952, registreerde renowned dichter Dylan Thomas een album van Kerstmis van zijn originele poëzie aan één kant en een dramatische lezing van de klasse van Kerstmis, Kerstmis van een Kind in Wales aan de tikkant. Dit vinyl audioboekformaat werd een klapopname die Thomas beroemd maakte, en de audioboekindustrie was geboren.

Aangezien de muzikale opnamen van vinyl aan magnetische audiotapes evolueerden, volgden de audioboeken de formaatverschuiving. De cassettes overheersten de industrie tot de stijging van de compact disc (CD) vroege 2000s, en CD hebben de audioboekformaten de audioboekmarkt sinsdien overheerst.

In de laatste paarjaren, echter, zijn de muziekformaten opnieuw, van geregistreerde CDs naar mp3 dossiers verschoven die de muziekminnaars online downloaden. Nogmaals, volgt de audioboekindustrie het lood van de muziekindustrie, en het audioboek in mp3 formaat bereikt populariteit, met zijn beschikbaarheid op bestelling en lage kosten.

De moderne AudioSpelers van het Boek

Het CD audioboekformaat is het geschiktste formaat voor vele lezers omdat zo vele auto’s CD spelers als standaardmateriaal hebben. Men heeft dat aantal één plaats waar de mensen aan audioboeken luisteren in de auto is, gerapporteerd om de tijd tijdens lang omzet of wegreis over te gaan. Tot meer auto’s met mp3 input worden uitgerust, is geen audioboekformaat beter geschikt voor het luisteren in de auto dan het CD audioboekformaat.

De laatste jaren, heeft de playbackindustrie CD spelers gewijd aan het spelen audioboeken ontwikkeld. Deze spelers kunnen om het even welk audioboek in CD formaat spelen, en zij bieden een superieure het luisteren ervaring aan. De lezers die aan boeken houden van te luisteren kopen deze nieuwe spelers, wat hen toestaan om hun plaats in het boek met een audioreferentie op te slaan en een audioboekhoofdstuk door hoofdstuk te doorbladeren. Deze mirakelen van technologie waren unheard van met vorige spelers.If you are looking for more information, use our Google Search Engine facility to search our website or the Internet.

Google
 
Web www.audiobooksguru.com